top of page

התקרחות אוטואימונית

התקרחות חלקית אוטואימונית היא מצב שבו מערכת החיסון של הגוף תוקפת את זקיקי השיער, מה שמוביל לנשירת שיער. התקרחות אוטואימונית יכולה להשפיע על כל חלק בגוף שבו יש שיער, כולל הקרקפת, הפנים והגוף.


הגורמים להתקרחות אוטואימונית אינם ידועים, אך ייתכן שהיא קשורה לגורמים גנטיים, הורמונליים או סביבתיים. התקרחות אוטואימונית היא מצב שכיח בקרב משפחות עם תופעות דומות.


ישנם מספר סוגים של התקרחות אוטואימונית:

  • Alopecia areata: הסוג הנפוץ ביותר של התקרחות אוטואימונית, המאופיינת בנשירת שיער ממוקמת בקרקפת, בפנים או בגוף.

  • Alopecia totalis: סוג חמור יותר של התקרחות אוטואימונית, המאופיינת בנשירת שיער מכל הקרקפת.

  • Alopecia universalis: הסוג החמור ביותר של התקרחות אוטואימונית, המאופיינת בנשירת שיער מכל הגוף, כולל שיער הקרקפת, הפנים  והגוף.


ד"ר אביגדור סרברניק מציין כי ישנם מספר טיפולים שיכולים לעזור להאט את ההתקדמות של המחלה או לגרום לצמיחת שיער מחדש. הטיפולים כוללים:

  • תרופות: ישנן מספר תרופות שיכולות להשפיע על מערכת החיסון ולעזור להאט את ההתקדמות של התקרחות אוטואימונית. תרופות אלו כוללות סטרואידים, Methotrexate ו-Oluminat.

  • טיפולים מקומיים: טיפולים מקומיים, כגון משחות ושמפו, יכולים לעזור להפחית את הדלקת ולהגביר את צמיחת השיער.

  • טיפולים אלטרנטיביים: ישנם מספר טיפולים אלטרנטיביים שעשויים לעזור להפחית את הנשירת שיער ולהגביר את צמיחת השיער, כגון: דיקור סיני, רפואה סינית מסורתית והומאופתיה.


הטיפול בהקרחות אוטואימונית הוא אינדיבידואלי ומשתנה בהתאם לחומרת המחלה ולמצב הבריאות הכללי של המטופל. ד"ר אביגדור סרברניק מדגיש כי חשוב לפנות לרופא עור לקבלת אבחון וטיפול מתאים.



התקרחות אוטואימונית

Comentarios


bottom of page