top of page

הקשר בין מזון מעובד לבריאות הציבור: ניתוח מעמיק

מזון מעובד, הכולל חטיפים, משקאות קלים, אטריות מוכנות וארוחות קפואות, הפך לחלק נכבד מהתזונה המודרנית. צריכתו הולכת וגדלה ברחבי העולם, במיוחד במדינות עם הכנסות גבוהות. ד"ר אביגדור סרברניק מסביר כי מחקרים חדשים מצביעים על קשר מדאיג בין צריכת מזון מעובד לבין בריאות הציבור.


עלייה בצריכת מזון מעובד:


  • באוכלוסיות בעלות הכנסה גבוהה, צריכת מזון מעובד מגיעה ל-42%-52% באוסטרליה ובארה"ב.

  • במדינות כמו איטליה ודרום קוריאה, צריכתו עומדת על 10%-25%.

  • במדינות בעלות הכנסה ממוצעת, כמו קולומביה ומקסיקו, צריכת מזון מעובד מגיעה ל-16%-30%.

  • זמינותו של מזון זה עלתה משמעותית בעשורים האחרונים, במיוחד במדינות מתפתחות.


השפעות שליליות על בריאות הציבור:


  • מחקר שפורסם בירחון הבריטי לרפואה מצא קשר ישיר בין צריכת מזון מעובד לבין תופעות לוואי בריאותיות ב-72% מהאוכלוסייה שנבדקה.

  • תופעות לוואי אלו כוללות: מוות, סרטן, בעיות נפשיות, מחלות קרדיווסקולריות, בעיות עיכול ובעיות מטבוליות.

  • הקשר החזק ביותר נמצא בין מזון מעובד לבין מחלות לב ריאה ותמותה, סוכרת מסוג 2, חרדה והפרעות נפשיות.

  • תופעות לוואי פחות שכיחות כוללות בעיות שינה, השמנת יתר, חרחורים ודכאון.


ד"ר אביגדור סרברניק מסכם וממליץ:


  • חשיפה מוגברת למזון מעובד קשורה לסיכון מוגבר לתופעות לוואי בריאותיות חמורות.

  • יש לפתח מודעות ציבורית לנזקים הנגרמים על ידי מזון מעובד.

  • יש להפחית את צריכת מזון מעובד ברמה האישית והחברתית.

  • יש לעודד צריכת מזון טרי ומזין.

  • נדרש מחקר נוסף על מנת להבין טוב יותר את ההשפעות של מזון מעובד על בריאות הציבור.



הקשר בין מזון מעובד לבריאות הציבור: ניתוח מעמיק





Kommentare


bottom of page